Card Stacks

Verklaring en verkenning van het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland, laagdrempelig beschikbaar voor een breed publiek.

In opdracht van het SCP hebben we een webpublicatieplatform ontwikkeld in de vorm van een card stack (letterlijk een ‘kaartenstapel’). Per kaart wordt in zo’n 1000 woorden antwoord gegeven op een specifieke vraag. De kaarten zijn verrijkt met interactieve grafieken en bevatten een gelaagde structuur waarin direct kan worden doorgeklikt naar achtergrondmateriaal. Via de navigatiestructuur kunnen de kaarten opeenvolgend of afzonderlijk worden gelezen.

De card stacks zijn uitgevoerd in de Rijkshuisstijl en zijn overzichtelijk, interactief en gemakkelijk in het gebruik. Ze zijn geschikt voor desktop, smartphone en tablet. De kaarten kunnen door de lezer gemakkelijk worden gedeeld.

Het SCP publiceert sinds 2016 meerdere card stacks per jaar, in de afgelopen periode zijn er functionaliteiten toegevoegd en is de vormgeving verfijnd.

Wij stellen een online beheeromgeving aan het SCP beschikbaar, waar zelfstandig content kan worden toegevoegd en correcties worden toegepast. Met onze flexibele dienstverlening bieden wij de optie om deze taken volledig of gedeeltelijk over te nemen. De card stack wordt middels onze single source workflow volledig automatisch vervaardigd vanuit de beheeromgeving, daarnaast wordt een downloadbare PDF gegenereerd.

Klant

Sociaal en Cultureel Planbureau

Expertise

  • Web development
  • Interaction design
  • Grafisch ontwerp
  • Single source

Link

digitaal.scp.nl