Goed voor de plantjes

Wanneer de regen op het dak van de Caballero Fabriek tikt, is het credo in onze unit sinds jaar en dag: ‘goed voor de plantjes’. Onze plantenliefde is groot en goed bedoeld, maar slechts op kleine schaal effectief voor een beter klimaat. Daarom dragen we bij aan Justdiggit om daadwerkelijk impact te creëren met onze liefde voor groen.

We zitten middenin een wereldwijde klimaatcrisis. Door nature-based solutions toe te passen kan het klimaatprobleem tot wel 37% worden beperkt. Wij zetten ons in om droog, gedegradeerd land weer groen te maken, door bunds te graven in Kenia om regenwater op te vangen dat anders over de droge, dorre grond wegspoelt. Met deze techniek kunnen we grote gebieden in korte tijd vergroenen, wat van goede invloed is op de biodiversiteit, natuur, mensen en ons klimaat.

Jaarlijks worden er door onze bijdrage 125 bunds gegraven, daarmee kunnen we een gebied van 15.500 m2 vergroenen. Dat is groter dan de oppervlakte van de volledige Caballero Fabriek!

De vergroeningstechniek wordt in nauwe samenwerking met lokale partners en gemeenschappen ontwikkeld en uitgevoerd op basis van fysieke en sociale omstandigheden binnen een specifiek gebied.

Het vergroenen van droge gebieden heeft vele voordelen. Het terugbrengen van vegetatie voorkomt erosie en verhoogt de kwaliteit van de grond, dit beperkt water- en voedseltekorten en helpt de aarde af te koelen door CO2 op te nemen. Vegetatie helpt niet alleen op globale schaal de aarde af te koelen, ook op een kleinere schaal zorgt het voor verkoeling. De schaduw en de transpiratie van de vegetatie helpt de directe omgeving af te koelen.

Wil je ook helpen met het afkoelen van de aarde? Draag dan ook je schepje bij en doneer!

Certificaat

Link

Justdiggit