Webpublicaties van het CBS

Vernieuwde digitale publicaties, passend bij deze tijd waarin mensen informatie vooral digitaal tot zich nemen. Met als doel om een nóg breder publiek te bereiken.

Voor het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben we in nauwe samenwerking een webpublicatieformat ontwikkeld in de herkenbare CBS-uitstraling. De webpublicaties zijn overzichtelijk, interactief en gemakkelijk in het gebruik. Ze zijn geschikt voor desktop, smartphone en tablet.

Na een succesvolle pilot publiceert het CBS nu ál haar rapporten als webpublicatie. Naast reguliere rapporten maken we ook speciale webpublicaties met eigen functionaliteit en eigen vormgeving. Zoals Trends in Nederland, dat in 1924 begon als het onmisbare naslagwerk Statistisch Zakboek.

‘Eén van de voordelen van een webpublicatie is dat gebruikers en het CBS zelf de informatie gemakkelijk kunnen delen. Bovendien maakt een website bewegende infographics en klikbare grafieken en figuren mogelijk. De grafieken en tabellen zijn ook gemakkelijk te downloaden en te hergebruiken.’
- Linda Schaefer, projectleider CBS

De webpublicaties worden automatisch vervaardigd via onze op XML gebaseerde single source workflow. We genereren ook een druk- en webpdf. Deze wordt ter download aangeboden binnen de webpublicatie. Als onderdeel van het proces worden, door het CBS aangeleverde, interactieve Highcharts grafieken automatisch omgezet in statische varianten om opgenomen te worden in de pdf.

Klant

Centraal Bureau voor de Statistiek

Expertise

  • Web development
  • Interaction design
  • Single source

Link

longreads.cbs.nl