Advocatenblad

Al sinds 1918 is het Advocatenblad het officiële blad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Vanaf 2016 wordt het blad uitgegeven door Boom uitgevers Den Haag en is de vormgeving in onze handen.

Wij hebben in 2016 een volledig redesign van het blad verzorgd. Een stijl die verfrissend en modern is, maar toch goed aansluit bij de doelgroep en de lange historie. Voor de headings kozen we voor de letter Neutraface. Een letter van Richard Neutra die net zo oud is als het Advocatenblad, maar goed aansluit op de vormgevingseisen van deze tijd. Voor de lopende tekst is de letter Arnhem gebruikt. Een klassieke en goed leesbare letter, initieel ontworpen door Fred Smeijers voor de Nederlandse Staatscourant.

Het Advocatenblad verschijnt 10 keer per jaar. Wij verzorgen de volledige opmaak voor al deze edities. In één week wordt alle kopij van Wordbestand op traditionele wijze vormgegeven tot drukklaar magazine. In deze week werken we intensief direct samen met de redactie, het advertentiebureau en de uitgever. Na afronding van het blad wordt de vormgegeven inhoud omgezet naar XML, die wordt gebruikt als input voor de online editie.

Klant

Boom juridisch

Expertise

  • Grafisch ontwerp
  • Opmaak
  • Illustratie

Link

Magazine