Advocatenblad

Al sinds 1918 is het Advocatenblad het officiële blad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Vanaf 2016 wordt het blad uitgegeven door Boom uitgevers Den Haag en is de vormgeving in onze handen. In 2022 hebben we een volledig redesign verzorgd.

Na het nieuwe ontwerp dat we in 2016 hebben gemaakt, hebben we in 2022 een volledig redesign van het blad verzorgd. Daarbij zijn we uitgegaan van een uitstraling van kwaliteit en deskundigheid. Hiervoor is de geldende norm op de markt onderzocht voor deze doelgroep (ook onder niet-juridische bladen), zowel in print als digitaal. Het resultaat is een ‘modern‑klassiek’ ontwerp met een focus op typografische elementen en aardse kleuren, dat de waarden van het Advocatenblad goed tot zijn recht laat komen.

Het Advocatenblad verschijnt 10 keer per jaar. Wij verzorgen de volledige opmaak voor al deze edities. In één week wordt alle kopij vormgegeven tot drukklaar magazine. In deze week werken we intensief samen met de redactie, het advertentiebureau en de uitgever. Na afronding van het blad wordt de vormgegeven inhoud omgezet naar XML, die wordt gebruikt als input voor de online database van Boom uitgevers.

Klant

Boom juridisch

Expertise

  • Grafisch ontwerp
  • Opmaak
  • Illustratie

Link

Magazine